Velkommen til stustad.com
Stustad slekta Stustad slekstre avisutklipp Eddie`s mat opp-skrifter Barne sanger Eddie`s vitser 
    Web designer: Fredrik Stustad   __Kontakt meg__

 

Slekstre - Personene i slekta - Stustad historie - Avisutklipp

Historie om Stustad slekta.

Stustad navnet har sitt opphav ifra Stustad grenda på Tranby i lier, Stustad grenda ligger i ca. 230 meter over havet sør for Hennum, se mer informasjon om Stustad grenda ifra historiebøkene (se link under).

Det er litt usikker om det var Torkild Olsen, født. 1815 eller hans sønn Anders Torkildsen, født. 1865 som tok navnet Stustad og førte det videre. I slektstavla har jeg tatt utgangspunkt ifra Anders & Olava Stustad som hadde 10 barn, men det er bare 2 av barna som har ført slektsnavnet videre, Thorvald og Jenny, desverre har det ikke lyktes meg å fått noe informasjon ifra Jenny`s etterkommere men jeg håper jeg får noe informasjon derifra om ikke så lenge.

Thorvald & Valborg Stustad har jeg ganske komplett informasjon ifra, da Thorvald og Valborg var mine egne Oldeforeldre. De hadde 5 barn Arne, Ove, Kåre, Aase og Kjell. Aase har jeg ikke klart å få noe informasjon ifra enda, men ellers er informasjonen komplett.

Det er ingen som har Stustad navnet i dag som bor på Stustad gården, I 1905 ble det utsted auksjonsskjøte på Stustad og har siden ikke vært i vårt eie, den ble da overtatt av Anders Gundersen Hennum, som i 1917 solgte til sønnen Gunnar Hennum, f. 1879 og Hilda Lovise Rød, f. 1880, i 1923 solgte han gården til svogeren Olaf R. Overen som drev gården frem til 1989, roar hadde ingen barn men gården men gården ble overtatt av sønnen til roars kunsine Bengt Vestgrøte og solrunn brynjulfsen som driver gården i dag.

Se mer innformasjon i fra Historibøkene over Lier bygda.

 

Fredrik Stustad. sist oppdatert 5.8.00