Velkommen til stustad.com
Avisutklipp stustad slekta: - Tore Stustad - Brannkorpset i fyr og flamme

av Per L. Andersen 22.02.1999

Hente fra DT

Brannkorpset i fyr og flamme

Drammen Brannvesens Musikkorps markerte lørdag sine 50 år med på en trivelig og underholdende måte.

At konserten i Drammens Teater ble avsluttet med stående applaus og komposisjonen «I fyr og flamme» sto helt i stil med den stemningen publikum befant seg i.

Slo an tonen
Tonen ble slått an da dirigenten Tore Stustad og det 24 mann store brass-bandet innledet med «Kjenningssignal», komponert av oberstløytnant Rolf Andersen, som en tidligere periode var korpsets dirigent. Andersen, landskjent som leder av gardemusikken, var selv til stede og dirigerte en av sine andre komposisjoner.
Det var forøvrig mye artig brann-historie flettet inn i arrangementet, som toastmaster Torbjørn Pettersen bandt sammen på sin spesielle og uhøytidelige måte. Pettersen høstet forøvrig stor applaus da han utkledt fremførte sitt dikt «Jeg skulle så gjerne blitt brannmann».

Viste gamle takter
Blant veteranene som var på plass var også æresmedlemmene Ragnar Karlsson og Leif Braathen.
Karlsson dirigerte kopset i 15 år, og viste gamle takter da han dirigerte «Brannmarsj», komponert av Eivind Olsen. Etter 45 år i korpset er Braathen fortsatt en entusiastisk og aktiv musiker.
Apropos byingeniør Eivind Olsen: Han var en av stifterne og korpsets første leder.
I sin pressemelding foran konserten sier brannmusikerne at de kan sammenligne seg med hvilket som helst av amatørkorpsene i Drammen. Jubileumskonserten viser at de har dekning for påstanden. Et populært program ble fremført i beste brass-sound.

I storslag
Dirigenten Tore Stustad ledet det hele på sikker måte , og imponerte som solist i «Gabriels Obo»
Sterkt medvirkende årsak til suksessen var jubilantens valg av gjester. Landfalløens Blæse-ensemble underholdt livlig ute i foajeen før konserten, og også Cellar Jazzband og vokalisten Cecilie Schilling var engasjert. De skapte stor stemning med en avdeling som hadde «Amazing Grace» og «When the Saints go marching in» som ytterpunkter.
Vi fikk også høre Cecilie Schillings praktfulle sopran da hun sammen med brannkorpset fremførte «I could have danced all night»

Kjærkommen gave
Koformannen Arve Torgersen kunne på jubilantens vegne motta blomster, gaver og hilsener, fra amatørkorpsringen, Jernbanens Musikkorps, Drammen Jerns Musikkorps, brannvesenets pensjonistforening og idrettslag.
Brannmester Torgeir Andersen avsluttet det hele med mange rosende ord, og dagens mest kjærkomne gave, et splitter nytt horn.