Velkommen til stustad.com
Avisutklipp stustad slekta: - Marwin Christoffer - Skrekkfilmen Horror Bizarre spilles inn i Vestfossen

av Bjørn Zarbell-Engh 27.12.2009

KULTUR

Hente fra DT.no
Skrekkfilmen Horror Bizarre spilles inn i Vestfossen

Den skumle øksemorderen sniker seg fram mot en intetanende Ronny Bank. Den utro bildekunstneren har sett sine siste dager. FOTO: NILS J. MAUDAL

En øksemorder er løs i Vestfossen. Bildekunstner Ronny Bank er første offer.

ØVRE EIKER: Som offer for en sjalu og forsmådd ektemann ble den sympatiske bildekunstneren myrdet i atelieret sitt mandag kveld. En av nøkkelscenene i skrekkfilmen Horror Bizarre av de unge filmskaperne Raymond Dullum og Christopher Bakken , fra henholdsvis Åssiden og Krokstadelva.

– Godt jeg har varmedress, sier offeret for det iskalde mordet med 20 kalde grader utenfor vinduene og bare ti plussgrader inne i atelieret.

Horror Bizarre har høy kjendisfaktor
Ronny Bank er ikke den eneste kjendisen som stiller opp gratis for de entusiastiske filmskaperne og deres nullbudsjettprosjekt. Andre kjente lokale profiler som Jon Gjerde og Christin Sjødal er også med, og rikskjendisene Sossen Krohg og Stein Winge. Hotell Cæsarstjernen og instruktøren spiller mor og sønn.

– Det er morsomt med unge mennesker som vil noe. Så da er det bare å stille opp og ta livet av seg selv, blant hvitveis og hestehov, sier den internasjonalt kjente sceneinstruktøren.

Horror, blod og drap
Det er mye horror, blod og drap i Horror Bizarre. Raymond Dullum har skrevet manus til fem kortfilmer, som til sammen utgjør antologifilmen. Han har tidligere jobbet med film ved Victoria kulturhus og ble kjent med den like lidenskapelige filmentusiasten Christopher Bakken på et filmkurs.

Historiene i Horror Bizarre er inspirert av Stephen King, Bill Kill og Edgar Allen Poe. Og det handler om Jack the Ripper forskere, sjalu forfattere og utroskap.

– Men hvorfor ta livet en fredelig bildekunstner.

– Han er ikke så uskyldig som han ser ut til i filmen, sier Raymond Dullum med et lurt smil.

Stiller opp gratis
Den øksedrepte bildekunstneren gleder seg til å se seg selv på lerretet.

– Jeg så en lapp på en oppslagstavle i en butikk, der de søkte etter aktører til en skrekkfilm. Jeg syntes det virket spennende, særlig at det er et ikke-kommersielt prosjekt. Så jeg tenkte: hvorfor ikke, sier bildekunstner Bank og tar en slurk kaffe latte for å få varme i kroppen.

Christopher Bakken er skummel morder i lang frakk. Han er imponert over alle som stiller opp gratis for nullbudsjettprosjektet.

– Sossen Krohg syntes manuset var spennende og Stein Winge ofret tre hele dager på opptak i Drammen og Drøbak, sier Bakken og griper øksen mens filmfotograf Natasha Stustad lar kamera gå.

Den utro kunstneren har sett sine siste dager, på lerretet. Og hvordan det ender får publikum se når filmen forhåpentligvis kommer på Kino City til høsten.