Velkommen til stustad.com
Avisutklipp stustad slekta: - Lene Kristin Nybø - Klare for Amadeus

publisert 05.02.2005

NYHETER

Klare for Amandus

DE UTVALGTE. Simen Kristoffersen, Kristine Jansen og Lene Kristin Stustad Nybø jubler over at akkurat deres manusskrifter er plukket ut i Amandus Filmfestival. FOTO: BØRRE IVAR LIE

De jubler i vilden sky. Tre unge manusforfattere fra Åssiden videregående skole er klare for finalen i Amandus Filmfestival.

Det er en prestasjon av de tre elevene fra Åssiden å bli plukket ut med sine manus. Totalt ble det sendt inn 80 manus til kortfilmer fra hele landet. Seks manus slapp gjennom nåløyet. Tre av disse er fra media- og kommunikasjonslinjen i Drammen.
- Vi har 50 prosent sjanse til å vinne, sier de tre filmskaperne Kristine Jansen, Lene Kristin Stustad Nybø og Simen Kristoffersen.

SOM AMANDA. Nå er de klare for to intensive dager på filmhøyskolen i Lillehammer der manuskriptene deres skal videreutvikles.
Amandus er tilsvarende Amanda-prisen, for barn og unge. Det beste manus blir sendt over til Lillehammer filmhøyskole, som skal lage filmen fra manuset.
- Årets oppgave var "trafikk", sier de tre som er plukket ut. Simen Kristoffersen er fra Vestfossen. Hans manus er om hva som skjer i en bil der man fomler med en tekstmelding. Bilen kjører ut og meldingen som kommer på mobiltelefonen er "Kjør forsiktig".
Kristine Jansen og Lene Kristin Stustad Nybø er begge fra Konnerud. Kristines film har promillekjøring som tema og Lenes en thrilleraktig opplevelse av en buss som har veltet.

EN OPPLEVELSE. Media- og kommunikasjonslinjen på Åssiden videregående har vært med i Amandus-konkurransen siden 2000. Flere av manusene og filmene har høstet priser og nominasjoner. I øyeblikket er flere kortfilmer i produksjon som skal sendes inn i filmkonkurranse.
For elevene på Åssiden er Amandus noe å strekke seg etter.
- Det å bli plukket ut er en opplevelse i seg selv. Det å få komme til Lillehammer og lære mer er bare pluss. Vi gleder oss, sier de tre nominerte fra Åssiden.
BØRRE IVAR LIE
borre.ivar.lie(a)dt.no