Velkommen til stustad.com
Avisutklipp stustad slekta: - Kjell Stustad - 35 år med klubbkassa

publisert 18.02.2004

hentet fra dt.no
ARKIV

35 år med klubbkassa


Dusinet fullt: Kasserer Kjell Stustad (t.h.) har slitt ut 12 formenn - Bjørn Karlsen den siste - i sine 35 år som kasserer i Drammen Kommunale Arbeiderforening. (Foto: Olav Lindteigen.)

Kasserere av LO-veteran - drammenseren Kjell Stustads - kaliber går det bare en av på dusinet med fagforenignsformenn.
Gammelkassereren i Drammen Kommunale Arbeiderforening har nemlig sittet hele 35 år med klubbkassen og har som han selv sier - «slitt ut» 12 formenn i sin tid med ansvar for foreningsfinansene. Han har gått gradene fra tiden da kontingenten ble samlet inn hver uke mot ukemerker i fagforeningsboka, som kvittering. Til dataregnskap og nettbank.
- Jeg satt ett år i styret før jeg ble «lurt inn» som kasserer i Arbeiderforeningen 19. februar 1969. Siden har jeg bare fortsatt og «slet» vel ut 12 formenn før Norsk Kommuneforbund gikk inn i det nye Fagforbundet. Det har vært litt av en utvikling på disse årene. Nå går det bare på data. Vi var vel forresten noen av de første som begynte med regnskap på data. Jeg tror det var i 1985/86, sier kassererveteran Kjell Stustad, til Drammens Tidende.
Tirsdag ble veterankassereren hedret med bløtkake, blomster og gaver på Fagforbundets kontorer i Drammen.
Stustad, som er født og oppvokst i Nybyen og har bodd i Drammen hele sitt liv, ble uføretrygdet i 1991. Likevel fortsatte han i tillitsvervet. 71-åringen får ros for stor evne til omstilling og har lett for å tilegne seg nye ting, som f.eks. datateknologien. Han er også kjent som en sosial, aktiv og hjelpsom pensjonist. Han kan også se tilbake på 45 år som Frelsessoldat.
Vil de ha meg fortsetter jeg vel som avdelingskasserer for den nye sektor for teknisk og samferdsel - innen Fagforbundet så lenge helsen holder. Det er godt å ha noe interessant og nyttig å drive med, avslutter superkassereren.
Olav Lindteigen.
olav.lindteigen(a)dt.no