Velkommen til stustad.com
Avisutklipp stustad slekta: - Cecilie Mæhle - får med seg operaåpningen gratis


av Elena Solberg 07.04.2008

KULTUR


Får med seg operaåpningen gratis

Cecilie Stustad Aarseth (33) skal få med seg den flotte operaåpningen førstkommende lørdag. Arrangørene lover en minnerik kveld for alle de fremmøtte.

 

Blant landets fremste dansere, musikere, kjendiser og kongelige skal det sitte en heldig drammenser i salen under operaåpningen førstkommende lørdag. Cecilie Stustad Aarseth skal få med seg den storslåtte gallaen helt gratis.

 

Åpningen av den nye Operaen 12. april har en kjendistung gjesteliste. Hele 1300 gjester er invitert til den storslåtte gallaen. Landets fremste sopraner, dansere, musikere og dirigenter skal være til stede. Kongehuset og regjeringen vil selvsagt være på plass, det vil også kronprinsesse Victoria av Sverige og Danmarks dronning Margrethe, samt mange andre celebriteter. Og blant alle de spesialinviterte tilskuere skal det sitte en ung drammenskvinne som skal nyte hele den fantastiske forestillingen helt gratis.

- Det er helt sprøtt. Jeg gleder meg som en unge, sier Cecilie Stustad Aarseth spent.

Spontan deltakelse
Nylig deltok 33-åringen i en konkurranse arrangert av NSB, der man måtte sende inn forslag på hvorfor folk skal ta toget til den nye operaen. Stustad Aarseth ramset opp en hel rekke gode grunner, noe som tydeligvis imponerte juryen. Les Cecilies bidrag her. Hun ble erklært som vinner og ble belønnet med to billetter til operaåpningen, samt gratis overnatting på Thon Hotel Opera for to.

- Jeg skriver en bacheloroppgave for tiden og surfer mye på nettet. Plutselig en dag så jeg at NSB arrangerte en konkurranse. Jeg tenkte med en gang: ”Hvorfor ikke? Hvis ikke jeg vinner, så får de i hvert fall noe å le av.”, mimrer 33-åringen med et smil.

- Så en vakker dag får jeg beskjed fra NSB om at jeg er den heldige vinneren. Det var veldig overraskende. Jeg tenkte ”Hæ! Skal jeg dra på åpningsgallaen?”

Gleder seg til helgen
Nå som det er bare fire dager igjen til den store operaåpningen, begynner Cecilie å kjenne gleden spre seg igjennom kroppen. Som ledsager tar hun med seg sin mor, og begge har planen klar for helgen.

- Først blir det selve åpningsgallaen på kvelden. Så hørte jeg noe om raketter og fyrverkeri som skal avslutte det hele - det må vi få med oss. Så skal vi tilbringe natten på hotellet og på søndag blir det spasertur til operaen og en kaffe på den nye operakafeen, forteller hun ivrig.

- Stas
Blant de 1300 gjestene vil det også være 200 publikummere som har kunnet kjøpe billett gjennom loddtrekning. Det å kunne få lov til å være en av de få ”vanlige dødelige” som får mulighet til å få med seg den historiske begivenheten, synes 33-åringen er stas.

- Alle i familien min er veldig musikalske, og jeg vokste opp med all slags musikk rundt meg. Det blir utrolig fint å få med seg et så variert program som det det blir på åpningskvelden. Jeg gleder meg bare til å være til stede på noe så storslått, sier Stustad Aarseth.

To vinnere
NSB hadde totalt 10 gratis billetter til åpningsgallaen å gi bort. Seks av disse ble gitt til tre ansatte, og fire billetter til to faste NSB-kunder. Den andre vinneren av konkurransen er Ragnhild Kopperud fra Moss.

For de som ikke har billett til forestillingen, vil det være mulig å se den på NRK1 førstkommende lørdag.