Velkommen til stustad.com
Avisutklipp stustad slekta: - Cathrine Stustad - Til topps i freestyle

av Stein Styve 09.12.2010

hentet fra lierposten
SPORT


Til topps i Freestyle


Cathrine Stustad (18) fra Tranby har hatt en begivenhetsrik helg. Først vant hun den store dansekonkurransen Dancer of the year. Deretter rykket hun opp i Freestyledansernes elitedivisjon. Foto: Foto: Stein Styve

Freestyledanseren Cathrine Stustad (18) fra Tranby danset seg i helgen helt til topps i den nasjonale stormønstringen Dancer of the year.

Cathrine Stustad har hittil danset i Champion-klassen, som er det nest høyeste nivået blant Freestyledanserne.

Seieren i den prestisjetunge konkurransen Dancer of the year førte til at Cathrine rykket opp i dansens Elitedivisjon.

OVERRASKET.
Hovedpersonen selv er ganske overveldet og vet ikke helt hva hun skal tro.

- Jeg kjente at dansingen gikk veldig bra i finaleomgangen, men at jeg skulle gå helt til topps var over alle forventninger, sier Cathrine beskjedent.

Og da hun noen dager senere fikk beskjed om at hun hadde rykket opp i eliteklassen, ble det nesten litt mye av det gode. Cathrine er både glad og smått nervøs samtidig.

- Å få danse i eliteklassen har vært et mål lenge, så jeg har ingenting å klage på. Men det kom liksom litt brått på, ler Cathrine, som innser at nå må treningsdosene økes, samtidig som det blir mye tøffere å hevde seg i toppen i konkurranser.

ELITEDANSER.
Tidligere i høst skrev Lierposten om Cathrine og hennes målbevisste vei tilbake til dansetoppen etter et lengre skade- og sykdomsavbrekk.

Hun hadde ikke ventet å bli elitedanser så raskt, og dermed må neste års målsetning endres fra NM-medaljer i Champion-klassen til å oppnå hederlige resultater i Eliteklassen.

- Det har gått fort, og nå er jeg selvfølgelig veldig spent. Det blir spennende å se hvordan jeg mestrer nivået i eliteklassen. Jeg er i alle fall klar for å trene mye framover, sier Cathrine, som trener i Unique Danseklubb på Lillestrøm.