Velkommen til stustad.com
Avisutklipp stustad slekta: - Anette Stustad - har ventet siden juli

av Tore Shetelig 12.09.2002

NYHETER

Hentet fra DT


Har ventet siden juli


På feil side. Fire år gamle Anette er fortsatt ikke inne i varmen i Hallermoen barnehage, til tross for at hun har hatt plass i to måneder. (Foto: Tore Shetelig).

Synnøve Stustad har helt siden fellesferien begynte ventet på barnehageplassen hun fikk til sin datter Anette (4).

- Jeg ble veldig glad da vi fikk tildelingsbrevet om at vi hadde fått plass i Hallermoen barnehage. Men gleden forandret seg etter hvert til skuffelse, da det viste seg at tiden har gått, og kommunen ikke greier å få ferdig plassen til Anette og de andre barna som ble tildelt ekstra plasser, sier en skuffet Synnøve Stustad.
Nå håper tobarnsmammaen fra Skjellsbekk på Konnerud at det går fortgang i saken. Hun arbeider til daglig med fortolling av post på postterminalen på Åssiden, og har hatt et svare strev med å få hverdagene til å gå opp, der hun går og venter på plassen som tilsynelatende aldri dukker opp.
Snart begynner hun på omskolering, og skal sitte ett år på skolebenken for å bli helsesekretær. Synnøve Stustad er derfor ekstra avhengig av en oversiktlig hverdag.
- Har du fått noen informasjon om forsinkelsene underveis?
- Nei, jeg har flere ganger selv måttet ta kontakt med barnehagen og barnehageavdelingen i kommunen. Men jeg har fått temmelig svevende svar hver gang. Ordlyden i tildelingsbrevet var også egnet til å misforstå, og jeg leste brevet som om vi hadde fått plassen til et barn som hadde sluttet, og at Anette dermed kunne begynne med en gang.
- Aldri har kommunen kontaktet meg for å informere, og jeg har aldri fått noen dato for når Anette kan begynne. Jeg synes ikke det går an å behandle folk slik, særlig når jeg har innrettet meg etter at jeg har fått plass i barnehagen. Dette er dårlig service.

«Mye vanskeligere»
- Hva var det siste du fikk vite om når datteren din kan begynne?
- Jeg fikk vite at det muligens ville skje i begynnelsen av oktober. Det er en uholdbar situasjon å måtte gå og vente slik med improviserte løsninger når det gjelder barnepass fra dag til dag. Jeg kjenner en tvillingmor som er i samme situasjon som meg, og hun har det mye vanskeligere. Hun har også fått plass til barna sine på Hallermoen, men vet ikke sin arme råd hvordan hun skal få hverdagene til å gå opp utover høsten - med jobb å passe i tillegg, sier Synnøve Stustad
.